get geheim

Het geheim is niet meer beschikbaar als geprint boek maar wel als e-book!
Het e-book is te koop voor €4,99U wordt omgeleid naar https://www.boekenbestellen.nl/

Ingrid Karsten presenteert ‘Het Geheim’. Het is een verhaal met veel beproevingen dat zowel ‘het kind’ als de hoofdrolspelers moeten ondergaan.
Het oudere echtpaar Micha en Hein nemen de negentienjarige Saskia als hulp in de huishouding. Maar er speelt een geheim in Micha’s verleden. Dan overlijdt Micha en kort daarop Hein. Saskia ontdekt oude brieven van Micha aan haar grote liefde Samuel. Wat is het waar Hein niets van mocht weten? We schrijven het jaar 1943, het is oorlog en het is koud …Micha huivert

Sink, maak kennis met Saskia, Micha en Hein uit ‘Het geheim’.

Wijdbeens, is het eerste wat me opvalt. Ze zit met haar benen wijd en draagt een jurk met een kanten onderlaag. Op een tafeltje naast haar staat een vergulde asbak. Haar man zit in een gemakkelijke leunstoel. Ik schat hem wat ouder. Hij draagt een grijze broek, een crèmekleurig hemd, een bruin jasje en bretels. Voor de jaren tachtig ziet hij er best chic uit.

De woonkamer is vrij ruim. Wat ooit een open haard is geweest, vormt het pronkstuk van de kamer. Het marmeren blad erboven staat vol glazen beeldjes. Het groene tapijt ruikt wat muf, maar ik krijg niet de indruk dat ik me hier in arm gezelschap bevind. Of ik soms een kopje koffie wil? ‘Suiker en melk?’ ‘Heeft u ook zoetjes?’ antwoord ik voorzichtig.
’In de States is het allemaal instant,’ zegt meneer Bosma, ‘maar wij zetten toch liever zelf koffie, hè Micha?’

Mevrouw Bosma steekt een sigaretje op.
‘We hebben er tien jaar gewoond,’ glundert ze. ‘Kun je het een beetje horen? Ik loop soms met Hein in de chique delicatessenzaak The Kings, ken je die? En dan wil ik iets kopen en dan weet ik opeens niet meer hoe dat heet in het Nederlands. Vreemd hè?

Lees ook mijn andere verhalen en gedichten!

Neem ook eens een kijkje op mijn facebook pagina